Activiteiten

Bakkerij

De bakkerij maakt op professionele wijze bakproducten. Deze worden aan zowel particuliere klanten als horecagelegenheden geleverd.

Bakproducten

In de bakkerij worden overheerlijke appeltaarten, appelnotentaarten, perentaarten, appelkruimeltaarten, en kruidcake gebakken.

Taakverdeling

Binnen de bakkerij krijgt iedereen zijn eigen taak. Iedere ochtend worden, aan de hand van de binnengekomen bestellingen, taken verdeeld. Voorbeelden van taken zijn: appels schillen, deegbollen maken, taarten bakken, inpakken en dozen vouwen.
Aan het einde van de dag moet alles weer schoongemaakt worden voor de volgende dag.

HACCP hygiëne-eisen

De begeleiding en de cliënten van de bakkerij zijn HACCP geschoold. Dit betekent dat wij aan alle hygiëne-eisen voldoen.

De bakkerij staat ook wel eens met een kraampje op een markt om haar producten te verkopen.
Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Catering

De medewerkers van de Keuken / Catering verzorgen koffie, thee, soep, broodjes en snacks. Dit doen zij niet alleen voor Arbeidscentrum Sneek, maar de catering verzorgd uiteraard ook werkzaamheden voor externe opdrachtgevers (zowel zakelijk als particulier).

Catering

HACCP hygiëne-eisen

De begeleiding en de cliënten van de keuken zijn HACCP geschoold. Dit betekent dat wij aan alle hygiëne-eisen voldoen.

De catering verzorgt ook de was en afwas voor het Arbeidscentrum.

Werkplaats en Montage

In de werkplaats houdt men zich bezig met het monteren en samenstellen van opdrachten uit het bedrijfsleven. Een montage afdeling en een werkplaats. Deze twee afdelingen ondersteunen elkaar vaak bij de opdrachten en hebben een goede samenwerking.

Werkzaamheden

In de werkplaats worden diverse soorten werkzaamheden verricht. Je kunt hierbij denken aan inpakken, sorteren, ompakken, mailings verzorgen. Maar bijvoorbeeld ook schroeven en pluggen tellen en inpakken. Ook wordt er gewerkt met fluff (nep sneeuw). Door de opdrachtgever worden er balen fluff afgeleverd. Dit wordt in zakken gedaan, geseald en vervolgens in grote dozen verpakt. Deze werkzaamheden blijven het gehele jaar doorgaan.

Doordat Arbeidscentrum Sneek een onderdeel is van WIL, zijn er samenwerkingsverbanden met andere locaties. Hierdoor kunnen wij ook grotere opdrachten gemakkelijk uitvoeren. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Opdrachtgevers

Wij werken voor diverse grote opdrachtgevers, maar hebben nog ruimte om met nieuwe partijen te gaan samenwerken.

In de wijk

Arbeidscentrum Sneek biedt een prettige beschermde werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar de ontwikkelingen gaan steeds verder in wijk en buurt. Zo kunnen we groen en tuinonderhoud aanbieden, het wassen van je auto of het doen van boodschappen. Er is heel veel mogelijk en het geeft veel wederzijds plezier om iets voor elkaar te kunnen doen en betekenen.